19 Ocak 2013 Cumartesi

Sadık, Misafir

Merhaba!
Dinlemenin manasız olduğu diyardan geldin, hoş geldin. Anlatacaklarımı dinlemeni tavsiye ederim. Buralarda uzun kalacaksan, misafirliğin kısa sürecek demektir. Buralar, misafir olmayana anlatılmaz, zira misafir olmayan ya biliyordur, ya dinlemez.
Biz, buralarda sözümüzü çoğul söyleriz. En katı kanunlardan daha korkutucu adetlerimiz, nezaketen değil, can güvenliği için verilen selamımız vardır. Telaşa yer yoktur burada. Çöl, yutacağı lokmayı yavaş yavaş çiğner, onunla oyunlar oynar. Acımasızlığını, cahiline gösterir yalnızca. Bilene cennet gibidir.
Kurallar, Sadık, buralarda hayatta kalmak için vardır. Kural çiğneyenlere ceza yoktur, ölüm vardır, ve ölüm buralarda ceza olacak son şeydir. İlk ve en önemli kuralımız, her şeye alışılacağıdır. Alışmamayı seçen, kuralları daha baştan çiğnemeye kalkmış demektir. Çöl, alışamayanı yok eder! Geldiğin topraklarda sana öğretilen her şeyi unutacaksın, unutmaya alışmalısın. Bahsettiğim, bahsetmediğim bütün kuralları, adetleri yaşayacaksın, deneyimlemeye alışmalısın. Yeni yeteneklerinin farkına varacaksın, belki eskilerini unutacaksın. Geldiğin yerde mucize dediğin şeyler normalleşecek, şaşırmaya alışmalısın.
Bir gün, şaşırmaktan bıkacaksın, buralarda şaşırmak bitmez. Şaşırmaktan bıktığın gün, anlatmaya başlayacaksın. Şaşırmaktan bıktığın gün, topraklarına geri dön.
Ya dön, ya da bıkma Sadık!
Ben bıktım. Sen, hoş geldin.

2 yorum:

Nakliyat Yapanlar dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Nakliyat Yapanlar dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.